En rottweiler er en nyttig hund

Mange slags hunde er kærlige men dovne, så de egner sig mest som kæledyr til børn og ældre, der har brug for en sparringspartner i hverdagen. I denne artikel fokuseres der på at beskrive hunderacen rottweiler, der især henvender sig til erfarne hundeejere, da en rottweiler skal trænes op til at lystre, men derefter kan man få rigtig meget gavn og glæde af denne type hunde.

En rottweiler er især velegnet til mange arbejds- og træningsopgaver, så derfor er de meget populære overalt i Danmark samt andre lande overalt i verden. En rottweiler karakteriseres normalt som en hund med disse egenskaber:

  • Vagtsom
  • Loyal
  • Social
  • Venlig

Dette er jo gode og anvendelige karaktertræk, men det kræver naturligvis, man har trænet sin hund korrekt, før man kan få disse positive egenskaber frem hos en rottweiler.

 

Krav til ejere af rottweilere

Hvis man har købt en rottweiler, så skal denne type hund stimuleres meget med motion, da hunden fra naturens side er en arbejdshund. Hunden vil kort sagt ikke trives, såfremt den ikke får tilstrækkeligt med motion, og man bør også tidligt i rottweilerens liv gøre den opmærksom på, at du er chefen i forholdet, så hunden skal lystre dine befalinger.

Hvis man ikke belærer hunden med dette, så vil den automatisk tage føringen og gøre sig til lederen i forholdet. En rottweiler er en stor og stærk hund, så den kan endda blive farlig for sine omgivelser, hvis man ikke stimulerer den nok i hverdagen og behandler den ordentligt. Want That dog ?? loan now . click Check out paydayloanhit.com. Man bør derfor være konsekvent og effektiv, når man opdrager en rottweiler, og så vil man til gengæld få en lydig og formidabel vagthund, der er fuld af selvtillid og loyalitet.

Derfor har man i flere tusinde år anvendt rottweilere som vagthunde og til at drive og vogte kvæg. Alle disse hårde år har givet hunderacen nogle gener, der har gjort rottweilere modige, kloge og hårdføre. I dag anvendes rottweilere især som tjenestehund indenfor både politi, hjemmeværn og private vagtselskaber, men også mange private har glæde og gavn af rottweilere som kæledyr.

 

Oplevelser med rottweilere

Private kan have masser af glæde af rottweilere, idet man både kan lege med den i hverdagen, og man kan både give hunden og sig selv nyttig motion i dagligdagen, og man får en trofast ven for livet. Hunden kan anvendes som vagthund, hvilket kan være nyttigt i mange sammenhænge på i byen og på landet.

En velopdraget rottweiler kan blive din personlige bodyguard, hvis man føler sig utryg i hverdagen, og den er verdens mest trofaste ven. Under oplæringen af hunden skal man være god til at tyde kropssprog, og man skal være konsekvent og sætte grænser for den, så den præcist ved, hvad den må gøre i de forskellige situationer.

Det er ofte en god idé at give hunden et næringsrigt måltid af høj kvalitet, så man altid har glæde af en livlig og glad hund, der også derved opnår et længere og sundere liv. Man kan finde flere oplysninger om træning af rottweilere samt ernæringsrigtigt hundefoder hos Olivers.dk, der har alle former for foder og tilbehør til kæledyr.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *