Fodrer din hund på en anderledes måde

Hunde har brug for både mental og fysisk stimulation på daglig basis. Det er derfor vigtigt, at man sørger for både at stimulere sin hund fysisk med motion og leg men også mentalt for at få en velfungerende og glad hund. Det er ikke kun jagt og hyrde hunde, der har behov for fysisk og mental stimulering.

Selv små hunderacer har en vis arbejdsmoral, der betyder at de har behov for at blive stimuleret for at trives godt. Hvis ikke hunde får givet afløb for deres energi, kan hunde af enhver størrelse blive destruktiv, ængstelige eller frustrerede, hvilket medfører mange adfærdsmæssige problemer.

 

Sørg for at give din hund motion

Så hvor meget motion har din hund virkelig behov for? Der er ikke noget konkret svar, men den har brug for nok motion til at føle sig virkelig træt. De fleste hunde vil drage fordel af træning både morgen og aften. Der kan dog variere meget fra race til race, hvor stort behovet for træning og motion er, men alle hunde uanset race og størrelse har behov for motion i en vis grad. Medmindre din hund har en medicinsk tilstand, der kræver begrænset motion.

Hvis du ikke har et egnet udendørs område til at træne din hund, kan du besøge en park eller andre hundeluftningsområder, hvor der vil være god plads til at din hund kan få løbet en masse. Træning af denne art vil frigive endorfiner, som vil have en samlet beroligende virkning på din hunds adfærd, ligesom det har på os mennesker.

 

Glem ikke mental stimulation

Ligeså vigtig som den fysiske stimulation er for din hund, er den mentale stimulation. Træning holder en hunds hjerne skarp, samt bidrager til at udvikle det rette forhold mellem hund og ejer. Du kan tage kurser med din hund, selv træne den, gå til agility eller lignende for at stimulere den mentalt. Du kan også putte din hunds regelmæssige tørfoder i et stykke legetøj designet til at give mental stimulation. Det er en sjov måde at aktivere og stimulere hunden på, da den uundgåeligt vil gøre sit ypperste for at få fat på godbidderne. Det er samtidig en måde at stimulere hunden fysisk på, da den får bevæget sig rundt i takt med at lejetøjet triller rundt på gulvet (hvis eller det er et stykke legetøj, der kan trille).

Du kan få forskellige legetøj til mental stimulering af hunde hos Olivers, der lige nu er på tilbud. Du kan for eksempel få hundemads legetøjet: Nina Ottoson Dogpyramide på tilbud til 66 kroner lige nu eller dog activity flip board til 164 kroner. Begge er gode hundemads tilbud, der kan underholde og stimulere din hund mentalt.

Der er i øvrigt diverse andre gode tilbud at finde på siden lige nu, herunder agility tilbehør, loppebehandlings middel, legetøj, bolde til leg, børster og kamme. Så det er bare med at besøge siden i en fart, hvis du vil have gode hundemads tilbud, legetøj eller lignende til din bedste ven.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *