Mørbradgryde er absolut i top 3 af mine yndlingsgryderetter. Mørbrad er et dejligt stykke kød, der er nemt at arbejde med. Når altså lige man har fundet ud af at fjerne bimørbraden. Den øvelse har taget mig noget tid, og jeg er overbevist om at jeg mere end en gang har fjernet den gode mørbrad og lavet bimørbraden. Nå, spøg til side, mørbradgryde er en lækker ret, ikke kun fordi kødet er godt, men også fordi man stort set selv kan sammensætte sin gryderet.
Jeg kan godt lide den klassiske med peberfrugt, champignon og fløde. Dertil serverer jeg som regel ris. Jeg tilføjer så nogle gode cocktailpølser og stegt bacon i separate skåle som folk så selv kan tage hvis de har lyst.
Tilbered mørbradgryden efter fantasien
Hos familiejournalen fandt jeg nogle spændende varianter. F.eks.; mørbradgryde med porter, mørbradgryde med æbler og svampe til en efterårsaften og mørbradgryde med grøn mos. Den grønne mos er superlækker og et rigtigt godt alternativ til ris.
Mens jeg sidder og skriver dette her, kommer jeg i tanke om en historie min bedstefar elskede at fortælle. Vi er en familie, der ikke kan sidde ved et veldækket bord uden at snakke om mad. Mad vi har fået. Mad vi vil have i morgen. Denne historie handlede om nøgleben. Nøgleben er også en lækker ret, men de nøgleben man kan få i supermarkedet i dag er noget skrabede. Min bedstefar fortalte mig, at da min far var barn var nøglebenene så gode, at det kød der var i “nøglehullerne” var mørbrad. Jeg ved ikke om det passer, men jeg tvivler ikke på at de var gode.
Lige et hurtigt tip; hvis man kan få fat i en bronzebelagt sauterpande, og serves right retten deri for vennerne, så er man allerede et hit. Der er klasse over det.
Billede: BrownGuacamole